Zomerse afsluiting 40 jarig bestaan fanfareorkest

Met het zomeravond concert “a hot summernight” sloot op dinsdag 7 juli muziekvereniging de Notenkrakers het muziekjaar 2014-2015 af. Traditioneel vindt dit concert (bij goed weer) op een buitenlocatie in het dorp plaats. Dit jaar was het pleintje voor de Stuik de plek. Al meer dan 40 jaar vinden in de Stuik wekelijks de repetities van fanfareorkest en slagwerkgroep plaats, worden de opleidingen daar ingevuld en organiseert de muziekvereniging er regelmatig concerten. Het pleintje voor de Stuik was daarom een logische en mooie locatie.

Met een goede temperatuur, een mooie avondzon, een gezellig terras en een groot en enthousiast publiek was het weer genieten van de muziek. Een selectie van de muziekwerken die vier weken geleden tijdens het driedaags Muziekspektakel waren te horen werd opnieuw door fanfareorkest en solisten uitgevoerd. En wederom schitterden orkest en solisten onder leiding van dirigent Mark Thijssen en waren de reacties lovend.

Ook werden er enkele muziekstukken opgevoerd door leerlingen die in het afgelopen jaar aan muzieklessen zijn begonnen. Gijs Berkers, docent blaasinstrumenten, is in het afgelopen jaar met deze leerlingen een opleidingsorkest begonnen.

Met een actieve, enthousiaste en eigentijdse muziekvereniging sloot de muziekvereniging de 40ste verjaardag van het fanfareorkest af. Frank Geenen, voorzitter van de Notenkrakers, kijkt met trots terug op wederom een actief, druk maar vooral succesvol muziekjaar.

Follow me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.